FEmisan A

 

FEMISAN A
Pika bimore

FEMISAN A zakonisht përdoret për të trajtuar simptomat në vijim:
• cistat në vezore
• miomet e mitrës
• çrregullimet e ciklit menstrual
• mentruacionet e dhimbshme
• endometriozën
• PCOS – sindromën e vezoreve policistike
• ndryshimet fibrocistike në gjinj 
• infertilitetin e grave-sterilitetin
• plagët në qafën e mitrës
• PMS (sindromin premenstrual)


Përbërja: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba.


Përdorimi
Tek ciklet menstruale të parregullta në fillim të pubertetit dhe më vonë, dismenoree-a (menstruacionet e dhimbshme), inflamacionet akute dhe kronike të vezoreve, inflamacionet akute dhe kronike të mitrës, grupi i tretë dhe i gjashtë i sekrecionit vaginal, cistat beninge në vezore, miomet, cistat në gjinjë të shkaktuara si rezultat i zhbalancimit hormonal, sindromi para menstrual - PMS.

Veprimi:
FEMISAN A është produkt dietetik në bazë të bimëve të shëndetshme të zgjedhura me kujdes, pa substanca të shtuara artificiale, ngjyra, dhe hormone. Shërben për të ruajtur shëndetin dhe funksionin e organeve riprodhuese  tek gratë që nga pubertetit e deri në menopauzë. Apiol ndihmon në ribalancimin e hormoneve tek individët me cikle të çrregulluara, mungesë të plotë të menstruacioneve dhe vezore cistike dhe policistike duke stimuluar mikroqarkullimin në vezore dhe rrjedhjen e substancave të dobishme nga ekstraktet e bimëve medicinale. Së bashku me Geranium robertcianum, apioli ka efekt të jashtëzakonshëm në funksionin e vezoreve, si dhe në  eliminimin e cistave dhe rritjen e fertilitetit. Shumë bimë që përmban Femisan A kanë efekt spazmolitk, që ulin ngërçet e mitrës dhe lehtësojnë ciklet e dhimbshme. Alchemie Vulgaris është bimë me përmbajtje të lartë të taninës. Forcon mitrën dhe ligamentet e mitrës dhe është shumë i dobishëm në parandalimin e shfaqjes së cistave dhe miomeve.  Femisan A lehtëson inflamacionet në vezore dhe mitër  nën ndikimin e fortë të vajrave esenciale, taninës, dhe heterozideve të sulfurit të cilët konsiderohen si antiseptik të fuqishëm bimor. 

Mënyra e përdorimit:
Shkrihet një pjesë (30 pika / 0,75 g) në një gotë me ujë dhe pini 2-4 herë në ditë para ushqimit. Përdorimi i pikave rekomandohet në periudhë prej 2-8 muaj, me një pushim dy-javor pas çdo 2 muajsh.
Në dismenore (menstruacionet e dhimbshme), pikat të merren 3-5 ditë para ciklit dhe gjatë ciklit, 3 herë në ditë nga 20 pika.
Pikat mund të përdoren edhe si parandalim 1-2 herë në ditë nga 20 pika.

Efektet anësore: nuk janë të njohura

Mënyra e ruajtjes: Të ruhet në temperaturë të dhomës, mbrojtur nga drita  dhe në paketimin origjinal.

Paketimi: 30 ml tretësirë bimore ujë/etanol.

Afati i përdorimit: 24 muaj nga data e prodhimit e shtypur në paketim.

Femisan A është shtuar në bazën e të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Serbisë në faqen 480, sipas nr 4800 (2014/2/10). Opinioni ekspert dhe kategorizimi i Fakultetit të Farmacisë, Universiteti i Beogradit, është lëshuar nën Nr 1/78-12 simbolit 2011/4/11 (Nr 2/1318-2 simbolit 2014/2/07). Instituti i Higjienës të Akademisë Mjekësore Ushtarake lëshoi ​​një opinion eksperti në sigurinë nën Nr 029-1/14 (2014/01/31).

Prodhon: HERBA BOTA D.O.O.

  • Apoteka PANACEJA, Bul. Skenderbeg bb, +382 30 401 160, Ulcinj
  • Apoteka VET-PHARM, Bul. Skenderbrg bb, +382 30 401 772, +382 69 435-035, Ulcinj
  • Apoteka VIOLA, Majka Tereza bb, +382 30 412 539, Ulcinj
  • Apoteka PHARMALIFE, Ulcinj